Gebruik van een tijdelijk bouwwerk melden

Een tijdelijk bouwwerk, zoals een tent of een tribune, moet brandveilig zijn. Ook moet u voorbereid zijn bij calamiteiten. U moet het gebruik van een tijdelijk bouwwerk melden. Dit doet u bij de gemeente.

Als u een tijdelijk bouwwerk gebruikt om veel mensen samen te laten komen, moet dit brandveilig zijn. Voorbeelden van een tijdelijk bouwwerk zijn een tent, een tribune of een podium. Voordat u het bouwwerk gaat gebruiken moet u een melding doen bij de gemeente.

U bent ook voorbereid op:

• het verlenen van eerste hulp
    • het ontruimen van het bouwwerk
    • het bestrijden van een beginnende brand
    • het alarmeren, opvangen en informeren van hulpverleningsdiensten zoals brandweer en politie

U doet een gebruiksmelding minstens 4 weken voordat u gebruikmaakt van het bouwwerk. U moet het bouwwerk melden als:

• in het bouwwerk
      • meer dan 10 personen kunnen overnachten of worden verzorgd, of
      • plaats is voor meer dan 150 personen tegelijk
    • u kunt aantonen dat het bouwwerk brandveilig is
    • u geen vergunning voor brandveilig gebruik nodig heeft
    • het geen bouwwerk voor permanent gebruik is

U vult het formulier 'Gebruiksmelding tijdelijke bouwwerken' in en stuurt dit met de bijlagen naar de gemeente.

29-10-2019