Geld of spullen inzamelen voor een goed doel

Wilt u geld of spullen inzamelen voor een goed doel? Dan heeft u een vergunning nodig. De vergunning vraagt u aan bij de gemeente waar u de inzameling wilt doen.

Als u een collecte of inzamelactie wilt houden, moet u een vergunning bij de gemeente aanvragen. Dit heet een collectevergunning. De gemeente let bij de aanvraag op:

• het doel van de inzameling
    • uw organisatie
    • het gewenste tijdstip

Als u een inzameling doet in besloten kring, hoeft u geen vergunning aan te vragen.

De belangrijkste voorwaarden voor het inzamelen van geld of spullen zijn:

• U maakt gebruik van collectebussen die verzegeld zijn of voorzien van een deugdelijk slot.
    • U moet tijdens het collecteren of inzamelen een afschrift van de vergunning kunnen tonen.
    • Op de collectebussen moet duidelijk staan waarvoor u geld inzamelt.
    • U mag niet op zondag collecteren of inzamelen.

U maakt voor uw aanvraag gebruik van het formulier 'Aanvraag collectevergunning'. Dit formulier kunt u downloaden onder het kopje Direct regelen. Print het formulier, vul het in en stuur het naar de gemeente.

12-03-2019