Gevonden of verloren voorwerpen melden

Heeft u op straat een voorwerp gevonden of verloren? Dan kunt u dit online melden bij de gemeente.

Geef gevonden voorwerpen altijd aan bij de gemeente. Actueel overzicht van gevonden voorwerpen.

Geef gevonden voorwerpen als tassen, sleutels, sieraden en portemonnees altijd aan bij de gemeente. U kunt het voorwerp bij de gemeente afgeven of thuis bewaren.

De gemeente bewaart voorwerpen 1 jaar. Als er binnen dat jaar geen eigenaar is gevonden, wordt u de eigenaar.  Wanneer u het voorwerp thuis heeft bewaard, mag u het houden. Wanneer de gemeente het heeft bewaard,  moet u zelf binnen een maand het voorwerp ophalen. Heeft u geen belang bij het voorwerp, dan wordt het voorwerp door de gemeente verkocht, vernietigd of hergebruikt.

Hier vindt u een actueel overzicht van gevonden voorwerpen die bij de gemeente zijn gemeld.

Bent u een voorwerp verloren? Dan heeft u ook een bon, foto of garantiebewijs van het voorwerp nodig.

Zo meldt u een gevonden of verloren voorwerp:

Een online melding doet u door het webformulier Gevonden of verloren voorwerp in te vullen.

U doet aangifte bij de gemeente.

De gemeente vraagt u om uw persoonsgegevens door te geven. Of zij maakt gebruik van persoonsgegevens die al geregistreerd staan. Met uw persoonsgegevens moet de gemeente zorgvuldig omgaan. Hiervoor moet zij voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De gemeente:

• vraagt alleen die persoonsgegevens die zij nodig heeft voor het afhandelen van uw aanvraag of melding.
    • zorgt voor een veilige, vertrouwelijke en zorgvuldige registratie en verwerking van uw persoonsgegevens.
    • verwerkt uw gegevens voor het doel waarvoor u ze heeft gegeven (of voor iets wat daar een rechtstreeks verband mee heeft).
    • bewaart uw gegevens niet langer dan nodig is voor het doel waarvoor de gegevens verzameld worden.
    • stuurt uw gegevens alleen naar andere organisaties als zij dit wettelijk verplicht is.
    • informeert u over wat ze met uw persoonsgegevens doen en waarvoor ze dat doen. U kunt hierom vragen.

12-09-2018