Gevonden of verloren voorwerpen melden

Geef gevonden voorwerpen als tassen, sleutels, sieraden en portemonnees altijd aan bij de gemeente. U kunt het voorwerp bij de gemeente afgeven of thuis bewaren.

De gemeente bewaart voorwerpen 1 jaar. Als er binnen dat jaar geen eigenaar is gevonden, wordt u de eigenaar.  Wanneer u het voorwerp thuis heeft bewaard, mag u het houden. Wanneer de gemeente het heeft bewaard,  moet u zelf binnen een maand het voorwerp ophalen. Heeft u geen belang bij het voorwerp, dan wordt het voorwerp door de gemeente verkocht, vernietigd of hergebruikt.

Op onze website staat een actueel overzicht van gevonden voorwerpen die bij de gemeente zijn gemeld.

Om een gevonden voorwerp te melden, heeft u nodig:

• uw geldige legitimatiebewijs

Om aangifte te doen van een verloren voorwerp, heeft u nodig:

• een bon, foto of garantiebewijs van het voorwerp
    • uw geldige identiteitsbewijs

Een online melding doet u door het webformulier Gevonden of verloren voorwerp in te vullen.

U doet aangifte bij de gemeente.

17-10-2017