Gevonden of verloren voorwerpen melden

Heeft u op straat een voorwerp gevonden of verloren? Dan kunt u dit online melden bij de gemeente.

Geef gevonden voorwerpen altijd aan bij de gemeente.

Hebt u iets verloren? Kijk dan op de website verlorenofgevonden.nl. Daar worden gevonden voorwerpen op geregistreerd. Hebt u iets gevonden? Dan kunt u dit melden op verlorenofgevonden.nl. U kunt ook in het gemeentehuis terecht.

Wat doet u met een gevonden voorwerp?

Bewaar het voorwerp bij voorkeur zelf. Zorg er goed voor en laat onderhoud plegen als het nodig is. Als de eigenaar zich niet binnen een jaar na uw melding heeft gemeld, kunt u de eigenaar worden.

Wilt u het niet thuis bewaren? Lever het dan in bij de gemeente. Als het voorwerp minder dan 450 euro waard is, bewaart de gemeente het maximaal 3 maanden. Heeft de eigenaar zich dan niet gemeld, dan wordt de gemeente de eigenaar.

Is het voorwerp meer dan 450 euro waard, dan bewaart de gemeente het maximaal 1 jaar. Als de eigenaar zich dan niet heeft gemeld, kunt u de eigenaar worden. Dat moet u dan binnen 1 maand in het gemeentehuis regelen.

Paspoort, ID-kaart of rijbewijs gevonden of verloren?

Hebt u een paspoort, ID-kaart of rijbewijs gevonden? Lever dat dan in bij de gemeente. U mag deze niet thuis bewaren. Bent u uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs kwijt, kijk dan voor meer informatie op de pagina’s over paspoort, ID-kaart en rijbewijs.

Bent u een voorwerp verloren? Dan heeft u ook een bon, foto of garantiebewijs van het voorwerp nodig.

Zo meldt u een gevonden of verloren voorwerp: