Grafrechten verlengen, overschrijven of afstaan

Als eigenaar van een graf kunt u grafrechten verlengen, overschrijven of afstaan. U dient uw verzoek hiervoor schriftelijk in bij de gemeente.

Een graf op een begraafplaats huurt u voor een bepaalde termijn. U kunt kiezen voor een eigen graf (particulier graf of familiegraf) of een algemeen graf.

Als eigenaar van een eigen graf kunt u:

• de grafrechten verlengen
    • de grafrechten overschrijven naar iemand anders
    • afstand doen van de grafrechten

Bij een algemeen graf kan dit niet.

Is de eigenaar van het graf overleden? Dan moet u de grafrechten overschrijven naar een familielid. Gebeurt dit niet, dan krijgt de gemeente het grafrecht.

U dient uw verzoek schriftelijk in.

Leges voor het inschrijven en overboeken van eigen graven of eigen urnengraven: 16,15 euro per graf