Kamperen buiten een kampeerterrein, ontheffing

Wilt u kamperen in de natuur? U heeft hiervoor toestemming van de gemeente nodig.

Het is verboden om buiten een camping of ander terrein dat daarvoor bestemd is te kamperen. Van dit verbod kan ontheffing worden verleend voor groepskamperen. Bij groepkamperen gaat het meestal om evenementen die het noodzakelijk maken om in de nabijheid te kamperen. Bijvoorbeeld sporttoernooien, landgoedkamperen, wandel- of hippische evenementen etc.

De ontheffing wordt alleen verleend gedurende de periode van 15 maart t/m 31 oktober en voor maximaal 10 dagen.

De gemeente kan extra eisen stellen aan bijvoorbeeld de brandveiligheid, hygiƫne, veiligheid en milieu.

De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag. Deze termijn mag de gemeente eenmaal verlengen.

U vraagt een ontheffing aan bij de gemeente.

28-10-2019

Binnen 6 weken nadat de verleende ontheffing is bekendgemaakt kan hiertegen bezwaar worden gemaakt.