Uittreksel uit basisregistratie personen (BRP) opvragen

In de basisregistratie personen (BRP) staan gegevens van alle inwoners van Nederland. U kunt een kopie van uw eigen gegevens opvragen. Dit heet een uittreksel. Hierop staan onder andere uw naam, geboortedatum, geboorteplaats en huidige adres. Instanties kunnen om een uittreksel uit de BRP vragen. U kunt bijvoorbeeld aan een woningstichting laten zien dat u ingeschreven staat bij de gemeente.

U kunt het uittreksel uit de BPR digitaal aanvragen via de website of persoonlijk aan de balie in het gemeentehuis.

Het makkelijkst kunt u een uittreksel online aanvragen via het formulier Uittreksel basisregistratie personen.

Als u het uittreksel online aanvraagt heeft u het volgende nodig:

• DigiD om in te loggen.
    • Ideal of creditcard om te betalen.

Via DigiD kunt u alleen een uittreksel aanvragen voor uzelf of voor uw kinderen jonger dan 18 jaar. Het uittreksel wordt u per post toegezonden.

Als u het uittreksel aanvraagt aan de balie, heeft u het volgende nodig:

• Een geldig identiteitsbewijs.
    • Voldoende geld. Aan de balie kunt u contant of met uw pinpas betalen.

Kosten uittreksel uit de BRP 7,00 euro

03-10-2017