digitaal loket

U bent hier: Home » producten » uittreksel uit basisregistratie personen brp opvragen

Digitaal Loket

Uittreksel uit basisregistratie personen (BRP) opvragen

Met een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) laat u zien dat u staat ingeschreven bij de gemeente. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als een woningstichting hierom vraagt. Op een afschrift staat uw naam, geboortedatum, geboorteplaats en adres. Ook andere gegevens zijn mogelijk. Geef daarom duidelijk aan waarvoor u het nodig heeft.

Hou ook rekening met het volgende:

• U kunt een uittreksel voor een ander ophalen. U moet dan wel schriftelijke toestemming hebben (en een geldig identiteitsbewijs van uzelf en van de ander).
  • Er zijn ook andere uittreksels uit de BRP, zoals Bewijs van Nederlanderschap of een Bewijs van in leven zijn.

U kunt het uittreksel uit de BPR digitaal aanvragen via de website of persoonlijk aan de balie in het gemeentehuis.

Het makkelijkst kunt u een uittreksel online aanvragen via het formulier Aanvragen uittreksel BPR (zie gele knop).

Als u het uittreksel online aanvraagt heeft u het volgende nodig:

• DigiD om in te loggen.
  • Ideal of creditcard om te betalen.

Via DigiD kunt u alleen een uittreksel aanvragen voor uzelf of voor uw kinderen jonger dan 18 jaar. Het uittreksel wordt u per post toegezonden.

Als u het uittreksel aanvraagt aan de balie, heeft u het volgende nodig:

• Een geldig identiteitsbewijs.
  • Voldoende geld. Aan de balie kunt u contant of met uw pinpas betalen.

Kosten uittreksel uit de BPR 7,00 euro

U vraagt een uittreksel uit de basisregistratie personen aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

15-02-2017