Vuur stoken in de openlucht

Wilt u vuur stoken in de openlucht? Vraag dan een ontheffing aan bij de gemeente.

Het is verboden om een vuur te stoken in de openlucht. Dit verbod geldt niet voor:

• verlichting door middel van kaarsen, fakkels en dergelijke;
    • sfeervuren zoals terrashaarden en vuurkorven;
    • vuur voor koken, bakken en braden, voor zover dat geen gevaar op levert voor de omgeving.

Het college kan van het verbod om een vuur te stoken ontheffing verlenen, bijvoorbeeld voor een paasvuur, vreugdevuur tijdens de jaarwisseling of kampvuur.

Om voor een ontheffing voor een paasvuur in aanmerking te komen moet worden voldaan aan het hiervoor door het college vastgestelde beleid. In dit beleid zijn afstandseisen opgenomen waaraan de locatie moet voldoen. Deze staan ook op het aanvraagformulier vermeld.

Voor het aanvragen van een ontheffing voor een vreugdevuur geldt nagenoeg hetzelfde. Ook hier staan op het aanvraagformulier al een aantal voorwaarden vermeld waaraan moet worden voldaan. De aanvraag voor een vreugdevuur moet vóór een bepaalde datum bij de gemeente zijn ingediend. Deze datum staat in het aanvraagformulier.

De gemeente beslist binnen 6 weken op uw aanvraag.

Voor het stoken van een paasvuur/vreugdevuur /kampvuur zijn aparte aanvraagformulieren vastgesteld waarvan u gebruik moet maken.

01-05-2019

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.